Over BinckBank

Van ketelbinkie naar partner in Onafhankelijkheid.

Het verhaal van BinckBank


Het begon allemaal met een droom: particuliere beleggers toegang geven tot de beurs. Vóór BinckBank was beleggen alleen weggelegd voor the happy few. Het was duur, omslachtig en erg gebruiksonvriendelijk. 'Dat moet anders kunnen', dachten de oprichters. Het was het jaar 2000, de begintijd van internet.

BinckBank startte op een zolderkamer. En ze kregen het voor elkaar. De eerste echt gebruiksvriendelijke online beleggingssite van Nederland, waarmee mensen zélf konden beleggen. Onafhankelijk van de grootbanken.

Mentaliteit van een ketelbinkie

BinckBank heeft Amsterdamse roots en een Rotterdamse mentaliteit. Dat ziet u direct terug in onze naam. Binck is afkomstig van ketelbinkie. In de scheepvaart van vóór de 20ste eeuw was het ketelbinkie het manusje-van-alles op een schip. Hij knapte de zwaarste klusjes op. Zonder te morren. Deze scheepsjongen was niet de belangrijkste op het schip. Maar wel onmisbaar. BinckBank spiegelt zich graag aan de mentaliteit van het ketelbinkie. Hardwerkend, dienstbaar, nuchter en handen uit te mouwen.

Ketelbinkie
Ik maak mezelf onafhankelijk

Marktleider in
online beleggen

In twee decennia groeide BinckBank als het bijtertje van de Nederlandse bankenwereld uit tot onbetwiste marktleider in online beleggen. BinckBank is vanaf het najaar van 2019 onderdeel van Saxo Bank Groep maar blijft een bank met Hollandse bravoure. En we komen nog steeds op voor uw belangen.

Maak u zelf wijzer met BinckBank

Vroeger werd gerust € 150 voor een transactie gevraagd. En betaald. BinckBank heeft laten zien dat het anders kan. Sinds onze oprichting lopen we voorop met alles wat met beleggen en sparen te maken heeft. Daarnaast hebben we service, transparantie en gebruiksgemak duidelijk op de kaart gezet. Inmiddels is Binck de meest gekozen en best beoordeelde bank van Nederland. Elke dag werken we keihard om u de best mogelijke ervaring te geven. En dat blijven we doen. 

13 keer beste broker van Nederland

Feiten over BinckBank


 • Aantal transacties

  Ongeveer 3.800.000 effectentransacties per jaar. Gemiddeld zijn dit zo'n 10.500 transacties per dag.

 • Hoge klanttevredenheid

  Al meer dan 15 jaar lang investeren we in service, gebruiksgemak en educatie. Mede hierdoor is onze klanttevredenheid bijzonder hoog.

 • Beste broker van Nederland

  BinckBank is inmiddels 15 keer uitgeroepen tot beste broker van Nederland.

 • Meer beleggers gingen u voor

  Inmiddels hebben we meer dan 300.000 beleggers. Dit maakt BinckBank een van de grootste brokers van Nederland.

 • Snelle telefonische hulp

  Onze klantenservice staat 6 dagen per week voor u klaar. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.

Meer dan 300.000 klanten gingen u voor.
Kies ook voor BinckBank.


Ja, ik wil ook beleggen bij BinckBank