Nieuwsberichten


 •  
  22 mei, 2017

  Binck Beleggersbarometer mei

  Na een kleine pas op de plaats in april is het vertrouwen onder beleggers in mei weer iets gestegen. ING Groep en Ahold Delhaize zijn volgens beleggers de favoriete aandelen voor aankoop.
  Lees meer

 •  
  11 mei, 2017

  Steeds meer vrouwen beleggen

  Nog altijd zijn het vooral mannen die beleggen, maar het aantal vrouwen dat actief op de beurs handelt neemt de laatste jaren duidelijk toe. In de afgelopen vijf jaar groeide het aantal vrouwelijke beleggers met bijna 40 procent.
  Lees meer

 •  
  27 april, 2017

  Kleine belegger investeert royaal in Koninklijke aandelen

  Een zeer groot deel van de aandelenportefeuilles van particuliere beleggers bestaat uit bedrijven met het predikaat 'Koninklijk'. De koninklijke fondsen op het Damrak presteerden sinds de kroning van Willem-Alexander bovendien beter dan de AEX.
  Lees meer

 •  
  10 april, 2017

  Binck Beleggersbarometer april

  Het vertrouwen van Nederlandse beleggers in de aandelenmarkten is in april voor het eerst dit jaar iets afgenomen, zo blijkt uit de Binck BeleggersBarometer. Shell, Ahold Delhaize en ING zijn de favoriete aandelen voor aankoop. Verder blijkt een meerderheid van particuliere beleggers voorstander van extra bescherming tegen vijandige overnames van belangrijke Nederlandse bedrijven.
  Lees meer

 •  
  27 maart, 2017

  Brexit deert Nederlandse belegger niet

  Ondanks de onrust die op financiële markten ontstond heeft de Brexit Nederlandse particuliere beleggers geen schrik aangejaagd. Sinds het referendum werd juist fors meer geinvesteerd in Britse aandelen. Ook de 'Britse' fondsen op het Damrak staan bijna een jaar later overwegend in de plus.
  Lees meer

Contact

 
Harmen van der Schoor

Woordvoerder

pers@binck.nl

020 - 522 03 78

 
Ronald Veerman

Trends en data

rveerman@binck.nl

020 - 522 06 61

Volg ons op