TOM (The Order Machine)

Wilt u meer weten over de Best Execution Service van TOM, het orderuitvoeringsbeleid van BinckBank, of heeft u misschien nog andere vragen? Op deze pagina vindt u meer informatie. Op een aparte pagina kunt u het overzicht van de plaatsen van uitvoering en het volledige orderuitvoeringsbeleid bekijken.

TOM - The Order Machine logo

Wat is TOM?

TOM, The Order Machine

TOM staat voor ‘The Order Machine’ en is een van de eerste best execution services in Europa. TOM bestaat uit twee onderdelen; TOM Smart Execution en TOM MTF.

TOM Smart Execution

TOM Smart Execution is een zoekmachine die op verschillende beurzen zoekt naar de beste aangeboden aandelen- en optieprijzen op het moment van uw order. Daarop probeert TOM Smart Execution uw order direct uit te voeren.

TOM MTF

TOM MTF is een platform waarop, net als op een beurs, opties kunnen worden verhandeld.

De Best Execution Service van TOM

De Best Execution Service van TOM kunt u zien als een zoekmachine. TOM vergelijkt binnen een fractie van een seconde verschillende beurzen en handelsplatformen en zoekt naar de beste aangeboden aandelen- en optieprijzen op het moment van uw order. Daarop probeert TOM Smart Execution uw order direct uit te voeren. Voor aandelentransacties vindt deze vergelijking plaats tussen de koersen op Euronext en die op BATS Chi-X, een beurs waar tot dusver alleen professionele beleggers toegang tot hadden.

Een voorbeeld van Best Execution via TOM

We nemen een bestens kooporder voor aandelen Philips als voorbeeld. Op het moment dat u de order plaatst, wordt er op Euronext een laatprijs afgegeven van 13,00 en op BATS Chi-X een laatprijs van 12,99. De Best Execution Service vergelijkt beide laatprijzen en constateert dat u op BATS Chi-X goedkoper uit bent. Vervolgens stuurt TOM uw order door naar BATS Chi-X en probeert deze best mogelijke prijs voor u te behalen. Zijn de prijzen op Euronext en BATS Chi-X precies gelijk aan elkaar? Dan stuurt TOM uw order altijd door naar BATS Chi-X.

the_order_machine_binckbank2

Optiehandel via TOM

Sinds 25 november 2011 worden opties op TOM MTF uitgevoerd. Vrijwel alle klassen worden verhandeld op TOM MTF, met uitzondering van een klein aantal illiquide klassen. Deze worden enkel op Euronext uitgevoerd. In de overzichten hieronder ziet u welke optieklassen op TOM worden uitgevoerd en welke enkel op Euronext worden verhandeld.

Overzicht opties verhandelbaar op TOM MTF
Overzicht opties alleen verhandelbaar op Euronext

Lees meer informatie over de verhandeling van derivaten via TOM.

Over TOM

BinckBank is medeoprichter van TOM en heeft nog een belang van 25,7%. Sinds 2013 is ook Nasdaq OMX met een belang van 25% aandeelhouder in TOM. De overige aandeelhouders zijn Optiver, IMC en ABN Amro Clearing Bank. Meer informatie over TOM vindt u op de website van TOM.

Koersinformatie

Op de website van Binck worden van opties die verhandelbaar zijn op TOM MTF de koersen van TOM MTF getoond. Binck is in staat over te schakelen naar de koersen van Euronext en zal dit indien nodig ook doen om de continuïteit van koersen te waarborgen. Voor de aandelen worden de koersen van de Euronext markten getoond . De koersen die op het platform TOM worden afgegeven kunt u ook zien via de website van TOM. U ziet daar realtime streaming koersen van de bied- en laatkoers en de tien laatst gedane transacties. Kijk op: http://www.tommtf.eu/nl.