Veilig beleggen bij Binck

Een veilige broker met bankvergunning.

Een gezonde bank en een goede nachtrust


Voordat u het vermogen waar u zo hard voor werkt aan een bank toevertrouwt, wilt u zeker weten dat die bank veilig en betrouwbaar is. Daarom is het goed te weten dat Binck een onderdeel is van BinckBank nv - een Nederlandse onderneming met een notering op Euronext Amsterdam.

BinckBank is in het bezit van een bankvergunning, maakt een gezonde winst en onderneemt geen risicovolle activiteiten. Deze behoudende en no-nonsense manier van bankieren heeft ons beschermd tegen problemen tijdens de afgelopen turbulente jaren. Een solide bank dus, met een gezonde financiële positie.

 • Binck is onderdeel van BinckBank nv

  Binck staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). We voldoen aan alle gestelde eisen omtrent veiligheid, protocollen en zorgplicht naar onze klanten.

  Verder is BinckBank aangesloten bij Euronext Amsterdam, Eurex en het Dutch Securities Instituut (DSI). Uit zowel de theorie als praktijk blijkt dat Binck een gezonde, vitale en veilige financiële onderneming is.

 • Wetgeving en bewaarbedrijf

  Veel effecten vallen onder de beschermende werking van de Wet giraal effectenverkeer (Wge). De Wge biedt u zekerheid doordat u de eigenaar bent en blijft van uw effecten. De effecten die niet onder de beschermende werking van de Wge vallen, worden bewaard via het Bewaarbedrijf van BinckBank dat als enige doel het bewaren van effecten heeft. Wanneer BinckBank failliet zou gaan blijven de effecten in beide gevallen buiten de boedel van BinckBank.

 • Depositogarantiestelsel

  BinckBank N.V. (en dus ook Binck) valt onder het Nederlands Depositogarantiestelsel. Dat garandeert particuliere geldtegoeden tot een maximum van € 100.000 per persoon per bank. Staat uw rekening op naam van twee personen? Dan kunnen beide personen aanspraak maken op de maximale bescherming van € 100.000. Het Depositogarantiestelsel geldt voor kasgeld op beleggings- of spaarrekeningen, niet op de beleggingen zelf.

  Let op: BinckBank N.V. gebruikt twee merknamen: Binck en Alex Vermogensbank. Als u een rekening aanhoudt bij beide merken, dan telt u de openstaande tegoeden van de rekeningen bij elkaar op bij een eventuele uitvoering van het Depositogarantiestelsel, maar geldt de dekking nog steeds maar tot € 100.000.

 • Toezicht AFM en DNB

  Doordat BinckBank een Nederlandse bank is, staan we onder streng toezicht van DNB en de AFM. Dit toezicht gaat verder dan de controle op onze financiële gezondheid. Ook onze dienstverlening, communicatie en procedures worden geregeld gecontroleerd. Binck is eenvoudig te bereiken per telefoon, na afspraak op kantoor en per e-mail. En dat maakt het communiceren wel zo eenvoudig.

 • Beveiligde website

  Binck doet er alles aan om beleggen zo veilig mogelijk te maken. Zo hebben we een beveiligde website en een beveiligde verbinding. Verder maakt de website van Binck gebruik van een zogenaamde 2-staps-verificatie met SMS. Dit is nóg veiliger dan inloggen met alleen een rekeningnummer en wachtwoord.
  Ondanks deze extra beveiliging, willen wij benadrukken dat u ook zelf voorzorgsmaatregelen dient te treffen om veilig gebruik te maken van onze website door het gebruik van een virusscanner, firewall, anti-spyware en een up-to-date browser op uw pc. Op veiligbankieren.nl kunt u lezen wat u hier zelf aan kunt doen.

 • Beleggerscompensatiestelsel

  In aanvulling op het depositogarantiestelsel en de Wge komt u in aanmerking voor het Beleggerscompensatiestelsel.

  Indien BinckBank in bijzondere omstandigheden niet meer aan haar verplichtingen zou kunnen voldoen, dan voorziet het stelsel in een vergoeding tot € 20.000 per persoon voor uw effecten.

Al meer dan 210.000 beleggers gingen je voor.
Kies ook voor Binck. De juiste keuze voor elke belegger.


Ja, ik wil ook beleggen bij Binck