Welkom bij BinckBank

Introductie voor beginners

 

Beginnen met beleggen

Beleggen. Daarom zijn we hier! Hoe zat het ook alweer? Dankzij goedkope olie, technologische vooruitgang, stijgende huizenprijzen en een lage rente stegen aandelen in de jaren negentig flink. Bovendien zou internet  de wereld positief veranderen en dit optimisme leidde ertoe dat de aandelenmarkten record na record vestigden. Succes op de beurs was toen bijna vanzelfsprekend.

Maar koersen kunnen ook dalen, en soms flink ook. Dit hoort bij beleggen. Sterker nog: het biedt kansen. Kansen waar je als belegger op in kunt spelen. Ondanks mogelijke koersturbulentie is de beurs nog steeds een waardevolle plek om je geld voor je te laten werken.

Beleggen is het vastzetten van geld gedurende een bepaalde tijd, met winst of voordeel als doel. Hiertegenover staat risico. Eigenlijk word je er min of meer toe gedwongen om na te denken over beleggen. Je hebt namelijk te maken met inflatie en vermogensrendementsheffing.

Gelukkig is beleggen ook leuk. Het wordt zelfs leuker als je volgens een strategie werkt. Beleggers die zonder doel op gevoel en intuïtie handelen zijn over het algemeen minder succesvol. Met het ontwikkelen van deze strategie gaan we je de komende periode helpen.

Let op!
Forse rendementen zijn niet vanzelfsprekend. Beleggen is beslissen in onzekerheid. Je kunt zowel winst behalen als verlies incasseren. Dit hoort allebei bij beleggen. Dat is ook wat beleggen zo interessant maakt.

Volgende Bepaal je beleggingsdoel