Welkom bij BinckBank

Introductie voor beginners

 

Wanneer koopt u en wanneer verkoopt u?

Belegt u op de lange termijn, dan kunnen winstgevende bedrijven die veel dividend uitbetalen een belangrijke hoeksteen vormen in uw portefeuille. Het liefst zoekt u dan ook nog de bedrijven waarvan de aandelen relatief goedkoop zijn. Denk aan een koers-winstverhouding van 10 of minder, en bedrijven die jaar op jaar goede en solide resultaten hebben laten zien. Warren Buffet is een bijzonder succesvolle belegger die voornamelijk voor de lange termijn belegt in dit soort aandelen.Wilt u op de korte termijn actief inspelen op koersbewegingen, dan kan technische analyse een bruikbare aanpak zijn voor het nemen van beleggingsbeslissingen. Technische analyse is het in kaart brengen van het meest waarschijnlijke koersverloop van een aandeel op basis van koersgrafieken en koersberekeningen. Dit klinkt lastig, maar in de praktijk is technische analyse een toegankelijk en populair hulpmiddel om het juiste in- en uitstapmoment te bepalen. Over technische analyse later meer.

Winst en verlies nemen
Tot slot. Wanneer neemt u verlies en wanneer neemt u winst? In de praktijk is dit voor veel beleggers een bijzonder lastig vraagstuk. Bepaal van tevoren wanneer u een verliesgevend aandeel van de hand doet, en misschien nog veel belangrijker: wanneer verzilvert u de winst op uw aandelen? Als u hier van tevoren over nadenkt, dan weet u feitelijk al wat uw winst of verlies wordt.

Om u hiermee te helpen, heeft Binck geavanceerde orders ontwikkeld. Met deze ordertypen kunt u na aankoop van een aandeel een bovengrens meegeven waarop u winst wilt nemen, en daarnaast een ondergrens waarop u verliest wilt nemen. Zo haalt u de emotie uit uw beslissingen en dit komt uw rendement vaak ten goede.

Vorige Actief of passief
Volgende Instrumenten
logo-binck-white