Welkom bij BinckBank

Introductie voor beginners

 

Wanneer koop je en wanneer verkoop je?

Beleg je voor de lange termijn, dan kunnen winstgevende bedrijven die veel dividend uitbetalen een belangrijke hoeksteen vormen in je portefeuille. Het liefst zoek je dan ook nog de bedrijven waarvan de aandelen relatief goedkoop zijn. Denk aan een koers-winstverhouding van 10 of minder, en bedrijven die jaar op jaar solide resultaten hebben laten zien. Warren Buffet is een bijzonder succesvolle belegger die voornamelijk voor de lange termijn belegt in dit soort aandelen.Wil je op de korte termijn actief inspelen op koersbewegingen, dan kan technische analyse een bruikbare aanpak zijn voor het nemen van beleggingsbeslissingen. Technische analyse is het in kaart brengen van het meest waarschijnlijke koersverloop van een aandeel op basis van koersgrafieken en koersberekeningen. Dit klinkt lastig, maar in de praktijk is technische analyse een toegankelijk en populair hulpmiddel om het juiste in- en uitstapmoment te bepalen. Over technische analyse later meer.

Winst en verlies nemen
Tot slot. Wanneer neem je verlies en wanneer neem je winst? In de praktijk is dit voor veel beleggers een bijzonder lastig vraagstuk. Bepaal van tevoren wanneer je een verliesgevend aandeel van de hand doet, en misschien nog veel belangrijker: wanneer verzilver je de winst? Als je hier van tevoren over nadenkt, dan weet je bijna al wat je winst of verlies gaat zijn.

Om je hiermee te helpen, heeft BinckBank geavanceerde orders ontwikkeld. Met deze ordertypen kun je na aankoop van een aandeel een bovengrens meegeven waarop je winst wilt nemen, en daarnaast een ondergrens waarop je verliest wilt nemen. Zo haalt je de emotie uit uw beslissingen en dit komt je rendement vaak ten goede.

Vorige Actief of passief
Volgende Instrumenten