Welkom bij BinckBank

Introductie voor beginners

 

Beleggingsfondsen
Met beleggingsfondsen kunt u op een laagdrempelige manier aan uw vermogensgroei werken, met kans op een hoger rendement dan de huidige spaarrentes. Een beleggingsfonds is vaak een mandje met verschillende aandelen of andere beleggingsinstrumenten. Beleggingsfondsen bieden een goede spreiding, de expertise van fondsbeheerders, maar ook de kans om te beleggen in sectoren en thema’s die normaal gesproken onbereikbaar zijn.

Waarom een beleggingsfonds?
Een voordeel van beleggingsfondsen is dat u op een eenvoudige manier aan risicospreiding kunt doen. Met een investering in een beleggingsfonds kunt u ervoor zorgen dat er een goede spreiding ontstaat over diverse sectoren, landen en bedrijven. Ook betaalt u eenmalig transactiekosten en niet voor elk individueel aandeel. Nog een voordeel van een beleggingsfonds is de deskundigheid van de fondsmanager; dit biedt echter geen garantie op een positief rendement.

Een nadeel van beleggingsfondsen zijn de beheerskosten die gerekend worden. Dit zijn de kosten die gemaakt worden voor het beheer maar soms ook voor administratie en marketing. De kosten variëren van 1 tot 3% van de waarde van het fonds per jaar. Natuurlijk bestaat er bij beleggingsfondsen het risico dat u (een deel van) uw inleg verliest. 

Soorten beleggingsfondsen
Er bestaan grofweg twee verschillende soorten beleggingsfondsen. Het eerste soort richt zich op een specifiek soort investering, zoals obligaties, aandelen of vastgoed. De tweede soort richt zich op één bepaalde sector of regio. Zo zijn er beleggingsfondsen die zich richten op de gezondheidszorg, technologie of bijvoorbeeld de regio Zuid-Amerika.

De meeste beleggingsfondsen keren ook dividend of rente uit. Dit komt voort uit de aandelen of obligaties die vaak in de portefeuille zitten. U kunt dit geld in sommige gevallen direct ontvangen, maar er zijn ook fondsen die ervoor kiezen om het direct weer in het eigen fonds te stoppen.

Beleggingsfondsen bij Binck
Bij Binck kunt u beleggen in meer dan 3.000 beleggingsfondsen van meer dan 100 gerenommeerde fondshuizen.

Vorige Aandelen
Volgende ETF’sDe informatie over beleggingsproducten is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.

logo-binck-white