Welkom bij BinckBank

Informatie over Fundcoach

 

Beleggen in beleggingsfondsen
Het moderne beleggingsfonds ontstond rond de beurskrach van 1929. Vanaf toen is men gaan nadenken over een manier om risico’s te spreiden. Het eerste bedrijf dat dat in Nederland ging doen, was het Rotterdams Beleggingsconsortium, beter bekend als Robeco.

Het duurde echter tot in de jaren 70 van de vorige eeuw, voordat particulieren zich actief gingen richten op dergelijke fondsen. Momenteel is het beleggingsfonds een van de populairste beleggingsvormen die er is. Deze populariteit heeft tot een grote groei aan fondsen geleid. Dit zorgt ervoor dat de keuze voor een fonds er in de loop der jaren niet makkelijker op geworden. Er zijn inmiddels meer beleggingsfondsen dan dat er losse aandelen zijn! Gelukkig helpt Binck Fundcoach om binnen het grote aanbod de beste fondsen te vinden.

Wat is een beleggingsfonds?
Een beleggingsfonds lijkt een klein beetje op een beursindex. Andere mensen vergelijken een beleggingsfonds met een mandje aandelen (of een andere onderliggende waarde, zoals liquide middelen, obligaties, vastgoed en grondstoffen) . Ook bij een beleggingsfonds is namelijk sprake van een ‘mandje’ van verschillende aandelen of posities. Bij beleggingsfondsen bepaalt de waarde van bedrijven echter niet of het aandeel (of andere onderliggende waarde) wordt opgenomen in de mand. De beslissingen over samenstelling en veranderingen worden door de fondsmanager gemaakt.

De fondsmanager schaft een mandje aandelen aan. Vervolgens brengt het beleggingsfonds een soort aandelen uit van deze mand. Dit heten participaties. Elke eigenaar van een participatie van het betreffende beleggingsfonds is dus voor een deel eigenaar van dit mandje.

De waarde die de beleggingen van het fonds vertegenwoordigen, heet ‘intrinsieke waarde’. Wanneer de aandelen in de mand stijgen, neemt dus de intrinsieke waarde van het fonds toe. Bij Binck Fundcoach en op de websites van de uitgevende instanties van de beleggingsfondsen, kunt u precies zien wat de intrinsieke waarde van een bepaald fonds is.Vorige Kies voor gemak
Volgende Kenmerken
logo-binck-white