Welkom bij BinckBank

Informatie over Fundcoach

 

Kenmerken van beleggingsfondsen
Er bestaan veel verschillende soorten beleggingsfondsen. Deze fondsen zijn grof gezegd in twee categorieën in te delen:

De eerste categorie beleggingsfondsen richt zich op specifieke beleggingsinstrumenten. Bijvoorbeeld obligaties, aandelen, vastgoed of een mix van deze investeringen. De tweede categorie richt zich specifiek op één bepaalde sector of regio. Denk aan it-fondsen, opkomende markten, of Azië- en Oost-Europa-fondsen.

Goed om te weten!             
Binck Fundcoach heeft alleen fondsen in het assortiment die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Soorten

Veel beleggingsfondsen keren dividend uit. Er zitten immers vaak aandelen in de portefeuille die dividend uitkeren. En dividend is een heel belangrijk onderdeel van het rendement van beleggers. Let hier dus goed op. Het kan zijn dat u dit dividend rechtstreeks ontvangt. Er zijn ook fondsen die het dividend in het fonds stoppen. De portefeuille wordt dan meer waard, en uw deel ervan dus ook.

In veel gevallen ziet u achter de naam van het beleggingsfonds ‘Acc’ staan. Dit staat voor ‘accumulative’, wat ‘opbouwend’ betekent. Dit betekent dat het dividend in het fonds wordt geïnvesteerd. Wordt het dividend rechtstreeks op uw rekening uitgekeerd, dan ziet u achter de naam ‘Dis’ (distributed) staan. Veel beleggingsfondsen en ETF’s hebben deze notering, maar niet allemaal.

Vorige Fondsbeleggen
Volgende Voor- en nadelen
logo-binck-white