Welkom bij BinckBank

Informatie over Fundcoach

 

Fysiek of synthetisch
Er zijn twee soorten ETF’s. ETF's met fysieke en synthetische replicatie. Bij fysieke replicatie worden daadwerkelijk de aandelen of obligaties van de index gekocht. Bij synthetische replicatie wordt de index gevolgd met behulp van derivaten.

Fysieke replicatie
Bij fysieke replicatie weet u dat de uitgevende instelling van de ETF de onderliggende aandelen daadwerkelijk gekocht heeft. En deze worden in een apart bewaarbedrijf bewaard, zodat het risico minimaal is. Bij synthetische replicatie wordt de index gevolgd met behulp van derivaten. Dit is een afspraak tussen de uitgevende instelling en bijvoorbeeld een investeringsbank. Synthetische ETF’s dragen een tegenpartij in zich, dat is bij fysiek gerepliceerde ETF’s niet zo. Fysieke replicatie wordt daarom terecht gezien als de meest veilige methode van het construeren van een ETF.

Synthetische replicatie
Toch zijn een aantal exotische markten onbereikbaar met een fysiek gerepliceerde ETF. In dat geval is synthetische replicatie simpelweg de enige manier om een index te volgen. Hierbij kan gedacht worden aan de meeste grondstoffen, maar ook aan de index van Thailand of Rusland.

Op de site van de uitgever van de ETF, kunt u zien via welke constructie de ETF gebouwd is.


Vorige ETF's
Volgende Risico's
logo-binck-white