Welkom bij BinckBank

Informatie over Fundcoach

 

Het inleggen van een order

Beleggingsfonds
Bij het inleggen van een order doorloopt u een aantal stappen. Het eerste dat u dient aan te geven is of het om koop of verkoop gaat. Dan is er de vraag of het een eenmalige of periodieke order is.

Bij een normale, eenmalige order kunt u kiezen voor aantal of voor een richtbedrag. Als u kiest voor richtbedrag krijgt u een indicatief aantal stukken te zien dat u gaat kopen. Als ordertype dient u voor een bestensorder te kiezen, en voor een doorlopende orderduur.

Periodiek beleggen
Als u er voor kiest om periodiek (lees: maandelijks) te beleggen, verandert het orderscherm iets. Er wordt dan namelijk gevraagd op welke dag van de maand u de order wilt plaatsen. Als u dat bepaald heeft, kunt u aangeven voor welk richtbedrag u maandelijks wilt instappen. Binck geeft op basis hiervan een aantal door op de beurs. Afhankelijk van de koers, kan het uiteindelijke bedrag iets afwijken.

Uiteraard is het van belang om de order te controleren voordat u deze daadwerkelijk plaatst.

ETF
Ook bij het inleggen van een ETF-order doorloopt u een aantal overzichtelijke stappen. Het eerste dat u moet aangeven is of het om koop of verkoop gaat. Dan is er de vraag of het een eenmalige of periodieke order is.

Bij een normale, eenmalige order kunt u kiezen voor aantal stuks of voor een richtbedrag. Als u kiest voor richtbedrag krijgt een indicatief aantal stukken dat u gaat kopen. Als ordertype kunt u kiezen voor limiet- of bestensorder. Bij een bestensorder koopt u op dat moment tegen de beste prijs. U krijgt dan ook direct uitvoering.

Als u kiest voor limiet, dan zal de order met die limiet naar de beurs gestuurd worden en afhankelijk van de limiet krijgt u wel of geen uitvoering. Ook is het van belang hoe lang de order in de markt mag zijn. Als u wilt dat de order alleen voor vandaag geldig is, dan kiest u voor dagorder. Als de order doorlopend in de markt mag liggen, dan kiest u voor doorlopend. Uiteraard is het van belang om de order te controleren voordat u deze daadwerkelijk plaatst.

Vorige Portefeuilleoverzicht
Volgende Periodiek beleggen
logo-binck-white