Welkom bij BinckBank

Informatie voor gevorderden

 

Geavanceerde orders
Bescherm uw winst en beperk uw risico. Dat zijn geavanceerde orders in een notendop. U bepaalt zelf de grenzen waartussen u wilt bewegen. Wordt aan één of meerdere voorwaarden voldaan? Dan pas gaat u kopen of verkopen. Op deze manier beschermt u uw portefeuille beter tegen schommelingen in de markt.

Binck biedt u drie typen geavanceerde orders aan: trailingstop, koerslimiet en bracketlimiet.

Koerslimiet
Bij een koerslimiet houdt Binck voor u in de gaten of de koers van een bepaalde index of een bepaald aandeel het door u ingestelde prijsniveau (stopprijs) bereikt. Bereikt de koers een door u ingesteld niveau, dan zorgt Binck er automatisch voor dat uw order wordt uitgevoerd. Zie het als een wekkerradio die u instelt om af te gaan om 7 uur.

Trailingstop
Met de trailingstop profiteert u wél van een koersstijging, maar u beperkt uw risico bij een koersdaling, of andersom. Dit werkt als volgt: met een trailingstop zet u de stopprijs op een aantal punten vast onder of boven een koers. Binck houdt voor u in de gaten of de stopprijs wordt doorbroken en geeft dan automatisch uw order door. Zie het als een bergbeklimmer die zich zekert na elke 10 meter. Zo kan hij nooit verder vallen dan zijn laatste zekering.

Bracketlimiet
Met een bracketlimiet neemt u op tijd uw winst en wordt uw verlies automatisch afgekapt. U stelt een boven- en ondergrens in. Binck houdt voor u in de gaten of de koers buiten uw bandbreedte komt, en stuurt in dat geval uw order naar de beurs. U kunt dit vergelijken met de thermostaat in uw huis. Wordt het koud, dan gaat de kachel aan. En is het te warm, dan gaat de kachel uit. Dit werkt net zo voor het kopen en verkopen van aandelen.Vorige De website
Volgende Optieorders
logo-binck-white