Welkom bij BinckBank

Informatie voor gevorderden

 

Fundamentele analyse
Fundamentele analyse kijkt naar de macro-economische situatie (rente en inflatie) en de fundamenten van een bedrijf (balans en winst- en verliesrekening). Ook speelt de kwaliteit van het management mee.

Als u weet welke analysevorm u gaat gebruiken, moet u voor uzelf nog criteria bepalen om te bepalen wanneer u overgaat tot het doen van een transactie. Een langetermijnbelegger die gebruikmaakt van fundamentele analyse, kan bijvoorbeeld besluiten alleen aandelen te kopen met een dividendrendement van meer dan 4% en een koers-winstverhouding van minder dan 10. Een verkoopmoment kan liggen op het bereiken van een koers-winstverhouding van meer dan 20.

Ook is de verwachte groei van de toekomstige winst een belangrijk criterium. Fundamentele analyse helpt u dus bij het bepalen van de koopwaardigheid van een aandeel. In de demo hieronder ziet u de belangrijkste functies met betrekking tot fundamentele analyse binnen de website van Binck. U ziet welke informatie u tot uw beschikking heeft en hoe u dit kunt gebruiken bij uw beleggingsbeslissingen.


Vorige Analyseren
Volgende Technische analyse
logo-binck-white