Over ASML

ASML is een Nederlands technologiebedrijf. Simpel gezegd maken ze machines om microchips te maken. Deze chips vindt u terug in smartphones, tablets, auto’s, satellieten, medische apparatuur en pc’s. Met zogenaamde steppers en scanners worden deze microchips met behulp van lasers gemaakt. ASML werd in 1984 opgericht als joint venture tussen Philips en ASMI. Het hoofdkantoor staat in Veldhoven en ASML telt ongeveer 20.000 werknemers. Naar eigen zeggen wordt ongeveer 85% van alle chips gemaakt door machines van ASML.

Feiten over ASML

  • In 2018 maarte ASML een omzet van 10.9 miljard.
  • De winst per aandeel ASML lag in 2018 op € 6.10.
  • ASML heeft ruim 20.000 medewerkers in dienst over de hele wereld.
  • AMSL keerde in 2019 € 2.10 uit aan dividend.

Beleggen in aandelen ASML

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel ASML? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

aandelen asml
aandeel ASML

Meer techbedrijven naar Amsterdamse beurs

Het moet voor kleine Europese techbedrijven makkelijker worden een notering op de beurs te krijgen en vervolgens door te groeien.

Lees nu de hele blog!

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.