Over ENGIE

ENGIE is een Frans energiebedrijf gespecialiseerd in distributie van aardgas en elektriciteit en consultancy aan de energiesector. Deze multinational ging vroeger door het leven als GDF Suez. ENGIE is de grootste importeur van vloeibaar aardgas in Europa. ENGIE is het grootste energiebedrijf ter wereld met een omzet van meer dan 66 miljard euro. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 153.000 medewerkers in dienst.

Feiten over ENGIE

  • De onderneming is ontstaan als financieringsmaatschappij voor de aanleg van het Suezkanaal.
  • In zijn huidige vorm bestaat ENGIE sinds 2008
  • ENGIE is actief in meer dan 70 landen

Beleggen in aandelen ENGIE

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel ENGIE? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

ENGIE en de energietransitie

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt bij ENGIE. Zo biedt ENGIE naast gas en elektriciteit ook duurzame energieproducten als isolatie, zonnepanelen, warmtepompen, HR-ketels en laadpalen. Verder biedt ENGIE ook energieadvies om te besparen.

Alle populaire Franse aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in meerdere Franse aandelen te beleggen. Leer nu meer over:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.