De start van de Sligro

Op 17 april 1935 richtte zelfstandig ondernemer Abel Slippens een groothandel op genaamd Slippens Groothandel in Koloniale Waren. Deze groothandel handelde toentertijd alleen in margarine, vetten, oliën en artikelen die uit de koloniën kwamen: suiker, rijst, zuidvruchten en specerijen. Deze producten werden in eerste instantie per bakfiets en later met paard en wagen langs gebracht bij klanten. Ruim 25 jaar later werd de eerste winkel geopend waar de consument zelf zijn of haar producten van de schappen kon pakken.

Familiebedrijf Sligro

In 1957 overleed oprichten Abel Slippens en kwam het bedrijf in handen van zijn zonen. De naam werd ingekort tot Sligro en de omzet steeg met 25% en 40% op jaarbasis. De jaren daarna, de jaren 70 en 80, groeide het bedrijf door en werden er ruim 100 overnames gedaan. Echter om nog verder door te groeien had het bedrijf meer kapitaal nodig. Daarvoor ging het in 1989 naar de Amsterdamse beurs. Met het opgehaalde kapitaal kwamen er nieuwe kansen op uitbreiding. Eerst werd winkelketen EM-TÉ overgenomen en later ook de Edah. In 2008 werd de kleinzoon van Abel Slippens, Koen Slippens, de nieuwe CEO van het bedrijf, wat hij tot op de dag van vandaag is. Afgelopen jaar (2018) heeft de Sligro Food Group wel afscheid genomen van de EMTÉ door een verkoop van de winkels aan zowel de Jumbo (79) als Coop (51).

Aandeel Sligro

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met aandelen Sligro? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie over het aandeel Sligro. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Aandelen Sligro
Aandeel Sligro

Feiten over Sligro

  • Sligro staat al vanaf 1989 genoteerd op Euronext Amsterdam
  • De huidige CEO Koen Slippens is kleinzoon van oprichter Abel Slippens
  • De omzet bedroeg 2.970 miljoen euro in 2017
  • De grootste aandeelhouder bezit ruim 33% van alle aandelen
  • In 2017 keerde de Sligro € 1.40 aan dividend uit per aandeel

Alle populaire AMX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om alle populaire AMX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.