Over Takeaway

Takeaway is in 2000 begonnen op een zolderkamer met een startkapitaal van 100 gulden en nu is het bezorgbedrijf ongeveer € 1 miljard waard op de beurs. Bijna iedereen in Nederland heeft wel eens pizza, shoarma, Chinees of Surinaams besteld via de app of website van Thuisbezorgd.nl.

De markt van maaltijdbezorgdiensten is er een van eten of gegeten worden alleen de grootste eet een goede boterham. Takeaway is een van de grootste eten-bestelsites ter wereld en marktleider in Nederland. Op dit moment kun je eten bestellen bij meer dan 6500 restaurants. Takeaway is actief in 10 landen in Europa, Israël en Vietnam. Het is de ambitie van Takeaway om de beste en grootste bestelsite ter wereld te worden. Dat lijkt aardig te lukken, want in 2016 werd het bedrijf succesvol naar de beurs gebracht en na de beursgang groeide het bedrijf gestaag door.

Feiten over Takeaway

  • € 20,00 is het gemiddelde bedrag van een bestelling bij Thuisbezorgd
  • Meer dan 65% van de bestellingen gaat met een smartphone
  • Het meest bestelde product op Thuisbezorgd.nl is de pizza
  • In Rotterdam is het populairste eten de kapsalon
  • In Utrecht houdt men weer het meeste van frikandellen

Aandelen Takeaway

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Takeaway? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

aandeel takeaway
aandelen takeaway

Beursgang Takeaway in 2016

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl ging met ruim 14 miljoen aandelen naar de beurs. Deze aandelen werden aangeboden voor 23 euro per stuk. De beursgang was stevig succes, want aan het einde van de handelsdag was het aandeel 3,7% meer waard en dat is toch netjes voor een eerste beursdag.

Takeaway nu hoofdgerecht op Euronext

Maaltijdbezorger promoveert naar AEX-index. Een lekkere maaltijd aan huis arriveert door de vele maaltijddiensten steeds sneller. Maar ook op de beurs heeft marktleider Takeaway de vaart er in. Nog geen drie jaar nadat het jonge bedrijf een notering op Euronext aanvroeg promoveert het aandeel reeds naar de AEX. Lees meer...

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.