Aandelen dividend

Wat u moet weten over aandelen en dividend

Eerste 3 maanden geenservice fee
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed als welkomstcadeau

Beleggen, aandelen & dividend.

Dividend? Wat is dat eigenlijk? En waarom is dividend zo belangrijk? Dividend kunt u een heel klein beetje vergelijken met de spaarrente, maar dan voor beleggers. Heeft u een aandeel en maakt dat bedrijf winst? Dan krijgt u vaak dividend – een klein gedeelte van de winst per aandeel. Overigens keren niet alle bedrijven dividend uit, een onderneming kan net zo goed besluiten om de winst te investeren en niet uit te betalen. 

"Do you know the only thing that gives me pleasure? It's to see my dividends coming in."*

* John D. Rockefeller rond 1920. 

Koerswinst én dividend.

Als belegger kunt u op twee manieren winst maken op aandelen:  koerswinst en dividend. Beleggers kijken voornamelijk naar mogelijke koerswinst, maar dividend is op de lange termijn minstens even belangrijk. Kijkt u maar eens naar de grafiek van de AEX mét en zonder dividend. Natuurlijk is het ook zo dat aandelen in waarde kunnen dalen. En als het even minder gaat met een onderneming, dan kan het dividend ook worden verlaagd of zelfs gestopt.

Een groot gedeelte van de Nederlandse aandelen keert jaar na jaar 3% of meer aan dividend uit. Dit lijkt weinig, maar het kan flink oplopen na verloop van tijd. Dividend is dan ook voor veel langetermijn-beleggers de meest belangrijke vorm van rendement.

Vraag uw informatiepakket aan

Buitenland?
Success!
Fondsen vergelijken in Fundcoach thumbnail

Bent u op zoek naar een hoog dividend?

Dit kunt u op een aantal manieren aanpakken. Zo kunt u natuurlijk beleggen in aandelen die gebruikelijk dividend uitkeren, maar er zijn ook beleggingsfondsen en ETF’s die zich richten op dividend.  U vindt deze op de site van Binck. 

Beginnen met beleggen bij Binck? Beleg ook bij Binck en vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Bekijk de actievoorwaarden

Hoe koopt u aandelen bij Binck?

Handelen in aandelen van Nederlandse bedrijven zoals Shell, BAM en ING is heel eenvoudig met de gebruiksvriendelijke website van Binck. En hetzelfde geldt voor buitenlandse bedrijven zoals Google, Apple en Tesla.

De bekroonde website van Binck is zo intuïtief én gebruiksvriendelijk dat beleggen bijna vanzelf gaat. De website is gemaakt om snel en eenvoudig te kopen en verkopen. En bovendien krijgt u alle koersinformatie, handige tools én beleggingseducatie die u helpen om de juiste beleggingskeuzes te maken. Bekijk de video een uitleg van platform. Meer concrete uitleg en tutorials zijn te vinden op onze website. Ontdek Binck en vraag de informatiemap aan.

Bekroonde platformen

Veilig beleggen in aandelen bij de beste broker van Nederland.

Bij Binck draait alles om beleggen. En niets anders dan beleggen. Al 15 jaar doen we ons uiterste best om de Nederlandse belegger alles te geven wat hij nodig heeft. Dit gaat verder dan lage tarieven. Zo bieden we ook een deskundige service, verregaande ondersteuning en een beveiligde website. Niet voor niets is Binck in diverse onafhankelijke onderzoeken nu al 14 keer uitgeroepen tot beste broker van Nederland.

Bovendien is Binck onderdeel van BinckBank NV, een zeer veilige en financieel solide bank. We ondernemen geen risicovolle activiteiten, onze solvabiliteit is een van de hoogste in Europa en bovendien staan we onder continu toezicht van DNB en de AFM. Wel zo’n veilig idee.

Vraag uw informatiepakket aan

This field below is used for testing Countries - Valid values BE IT FR NL:
Test data:
For Italy - When Italy is selected, select Province PISA, For NL post code 1101BA , house number 9
Loading
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
Success!
{{Brochure.errorData}}

Deze informatie is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.