Wilt u ook beleggen in
aandelen DSM?

De belangrijkste aandelen op de belangrijkste beurzen

Eerste 3 maanden geenservice fee
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed als welkomstcadeau

Handel in DSM aandelen bij de beste broker van Nederland.

Koninklijke DSM is een oer-Hollands chemiebedrijf. In 1902 werden de Dutch State Mines opgericht – een staatsbedrijf dat de ondergrondse steenkolenmijnen in Limburg exploiteerde. De voormalige Nederlandse staatsmijnen dus. DSM heeft enkele honderden vestigingen over de gehele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Heerlen.

Staatsmijnen van DSM.

Halverwege de jaren ’60 werd er meer dan 23 miljoen ton kolen uit de grond gehaald, maar de kostprijs lag hoger dan de prijs van geïmporteerd steenkool. Toen er ook nog aardgas werd gevonden in Groningen, bleek dat het einde van de mijnen. De overheid trok de stekker eruit. In 1973 werd de laatste mijn gesloten.

Het nieuwe DSM.

Snel na het afscheid van steenkool werd overgestapt op de petrochemie. Eerst lag de nadruk sterk op grondstoffen en bulkchemicaliën, maar de productie verschoof meer naar eindproducten als bijvoorbeeld plastics en industriële en fijne chemicaliën.

Op dit moment richt DSM zich op 2 duidelijke activiteiten, namelijk Nutrition en Performance Materials. Nutrition is voeding voor mens en dier, cosmetica en farmaceutica. Dit onderdeel is goed voor ongeveer twee derde van de totale omzet. Bij Performance Materials moet u denken aan kunststoffen, verf, coatings en materialen voor de bouwsector. In de 21e eeuw richt het bedrijf zich steeds meer op opkomende markten als China en India.

Vraag uw informatiepakket aan

Buitenland?
Success!
Fondsen vergelijken in Fundcoach thumbnail

Beursgang DSM.

DSM ging in 1989 naar de Amsterdamse beurs. De Nederlandse Staat was tot 1989 de enige aandeelhouder. In maart 1996 werd het laatste aandelenbelang verkocht.

Beleggen in aandelen DSM.

Wilt u meer informatie over beleggen of wilt u aan de slag met het aandeel DSM? Open dan snel uw rekening bij Binck. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie.

Beleg ook bij Binck en vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Bekijk de actievoorwaarden

Hoe koopt u aandelen bij Binck?

Handelen in aandelen van Nederlandse bedrijven zoals Shell, ING en DSM is heel eenvoudig met de gebruiksvriendelijke website van Binck. En hetzelfde geldt voor buitenlandse bedrijven zoals Volkswagen, Google en Tesla.

De bekroonde website van Binck is zo intuïtief én gebruiksvriendelijk dat beleggen bijna vanzelf gaat. De website is gemaakt om snel en eenvoudig te kopen en verkopen. En bovendien krijgt u alle koersinformatie, handige tools én beleggingseducatie die u helpen om de juiste beleggingskeuzes te maken. Bekijk de video een uitleg van platform. Meer concrete uitleg en tutorials zijn te vinden op onze website. Ontdek Binck en vraag de informatiemap aan.

Bekroonde platformen

Veilig beleggen in aandelen bij de beste broker van Nederland.

Bij Binck draait alles om beleggen. En niets anders dan beleggen. Al 15 jaar doen we ons uiterste best om de Nederlandse belegger alles te geven wat hij nodig heeft. Dit gaat verder dan lage tarieven. Zo bieden we ook een deskundige service, verregaande ondersteuning en een beveiligde website. Niet voor niets is Binck in diverse onafhankelijke onderzoeken nu al 14 keer uitgeroepen tot beste broker van Nederland.

Bovendien is Binck onderdeel van BinckBank NV, een zeer veilige en financieel solide bank. We ondernemen geen risicovolle activiteiten, onze solvabiliteit is een van de hoogste in Europa en bovendien staan we onder continu toezicht van DNB en de AFM. Wel zo’n veilig idee.

Vraag uw informatiepakket aan

This field below is used for testing Countries - Valid values BE IT FR NL:
Test data:
For Italy - When Italy is selected, select Province PISA, For NL post code 1101BA , house number 9
Loading
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
{{field.HelpText}}
Success!
{{Brochure.errorData}}

Deze informatie is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.