Opties kopen

Wilt u opties kopen? Indexopties of aandelenopties bieden beleggers vele mogelijkheden om speculatief in te spelen op kansen. U kunt ook risico’s afdekken of juist op de lange termijn op een visie inspelen. Bij BinckBank kunt u beleggen in call en put opties. Lees hier hoe het werkt.

Open een rekening


Opties zijn risicovolle instrumenten die niet voor elke belegger geschikt zijn. U kunt meer dan uw inleg verliezen. Lees meer.

Hoe koopt u opties?

Kopen en verkopen van call opties en putopties doet u met onze gebruiksvriendelijke platformen. Hoe? Dat ziet u in deze video.

Opties met ProTrader

Actieve optiebeleggers kiezen vaak Binck ProTrader. Met tools als de Optiecalculator weet u bij verschillende scenario’s wat de mogelijke verlies- en winstpotentie is. Verder heeft u met de Optiegrieken een goed inzicht in de prijsvorming van opties. Zo belegt u nog sneller en scherper in zowel index- als aandelenopties.

Scherpe optietarieven

Met drie slimme beleggingspakketten is er altijd een variant die aansluit bij uw handelsgedrag. Hoe actiever u handelt, des te lager de kosten. Afhankelijk van welk tariefplan u kiest, betaalt u mogelijk een service fee.


 
 1. Realtime koersinformatie is gratis voor niet professionele abonnees. Professionele abonnees betalen hiervoor €180 incl. BTW voor Euronext en €15 incl. BTW voor CBOE Global Markets. Koersabonnementen worden niet automatisch geactiveerd, maar dienen door de gebruiker zelf geactiveerd te worden. Voor Euronext en Amerikaanse beurzen (CBOE Global Markets, US Options) kan dat op de website via Mijn rekening > Instellingen > Koersabonnementen.
 2. Euronext: Amsterdam, Brussel, Lissabon, Parijs.
 3. Amerikaanse beurzen: NYSE, NYSE Amex, NYSE Arca, Nasdaq (CBOE Global Markets).

Slim beleggen in opties bij BinckBank

Bij BinckBank zijn we gek op opties. Met zulke lage tarieven, slimme tools én de kennis van de Binck Academy is beleggen in opties wel heel aantrekkelijk.

 • Hoe meer u handelt, hoe scherper de tarieven: tot € 1,50 (in Binck Blue) of € 1,25 (in Binck Black) per contract.
 • Sluiten van opties onder de € 0,10 is gratis.
 • Beter inzicht dankzij de Optiecalculator en de Optiegrieken.
 • Meer leren over opties dankzij de Binck Academy.

Binck Zelf Beleggen is een goede optie voor optiebeleggers. Mede vanwege de gebruiksvriendelijke platformen, de ondersteuning van de klantenservice en natuurlijk de verlaagde optietarieven.

Opties zijn risicovolle instrumenten die niet voor elke belegger geschikt zijn. U kunt meer dan uw inleg verliezen.

Hierom opties kopen bij BinckBank


Slimme optietools

Beleg slimmer in opties met onze Optiematrix, Optiecalculator en de Optiegrieken. Gebruiksvriendelijke functionaliteiten voor elke optiebelegger.

Meer dan 1.200 opties

Beleg in opties op Nederlandse, Europese en Amerikaanse aandelen, indices, rentetarieven en valutaparen.

Specialistische ondersteuning

Heeft u een vraag? We staan 6 dagen per week voor u klaar. Onze deskundige servicedesk helpt u graag verder.

Handelen in opties: call opties en put opties

Met Binck Zelf Beleggen belegt u op verschillende beurzen in opties. Denk aan de Amsterdamse beurs, de Duitse Eurex en de Amerikaanse optiebeurzen. Handel in opties zoals Shell, ING, Netflix en Apple en indices zoals de AEX, DAX en Nasdaq. Maar wat zijn opties eigenlijk? Een opfrisser leest u op wat zijn opties? 

Een call optie

Deze optie geeft u een recht om een aandeel, index, grondstof of valuta te kopen tegen een vooraf bepaalde prijs. Goed nieuws als de koers van een aandeel of index stijgt. Dan wordt de optie namelijk meer waard.


Een put optie

Deze optie geeft u het recht om een aandeel, index, grondstof of valuta te verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs. Goed nieuws als de koers van een aandeel of index daalt. De optie wordt dan meer waard.

Call en put opties schrijven

Natuurlijk kunt u ook opties verkopen. Deze optie heeft u niet aangekocht. Dit noemen we schrijven. Als u een optie schrijft, gaat u een plicht aan om de onderliggende waarde aan iemand te verkopen (geschreven calloptie) of te kopen (geschreven putoptie). Daarmee bent u de tegenpartij van de koper van een call- of put optie. Voor het schrijven van opties heeft u margin of dekking van de desbetreffende aandelen nodig. Wilt u hier meer over weten? Bekijk het webinar over opties terug via Alles over optiestrategieën.

Start nu met het kopen van opties


1

Open een rekening

In slechts enkele stappen online geregeld.

2

Ontdek het platform

Log in en laat u inspireren.

3

Koop de gewenste optie

Nu € 500 transactietegoed* cadeau

Rendement van opties

Opties kunnen een zogenaamde hefboomwerking hebben. Dit betekent dat de waarde sterk kan stijgen of dalen. Meer dan de onderliggende waarde. Het is zelfs mogelijk dat u meer verliest dan uw inleg. In potentie zijn de winsten hoog, maar dit betekent ook dat de verliezen hoog kunnen zijn.

Opties zijn veelzijdige beleggingsproducten. U kunt opties gebruiken om risico’s af te dekken of om extra rendement te behalen op aandelen.

Risico’s van opties

Voordat u opties gaat kopen of verkopen, is het belangrijk dat alles te weten over de werking en risico's. Zo is het maximale verlies bij het kopen van een call en put nooit meer dan de geïnvesteerde premie. Bij een geschreven call is het verlies onbeperkt en bij een short put is het maximale verlies het verschil tussen de uitoefenprijs en de ontvangen optieprijs (premie).

Opties zijn risicovolle instrumenten die niet voor elke belegger geschikt zijn. U kunt meer dan uw inleg verliezen.

Andere beleggings­producten

Natuurlijk kunt u bij BinckBank in meerdere beleggingsinstrumenten beleggen. Graag leggen we u meer uit over aandelenbeleggingsfondsenETF’sobligatiesturbo’s en futures.

Wat u moet weten over opties

Opties zijn risicovolle producten, alleen geschikt voor ervaren actieve beleggers. Daar zijn we graag helder over.

Wat u moet weten over opties

 • Voor wie zijn opties geschikt?

 • De risico’s van handelen in opties

 • Liquiditeit van opties

 • Hefboom

Start vandaag nog met opties kopen bij BinckBank

Open in 5 minuten uw rekening.

Open een rekening